کاوش موضوع احساس تنهایی
صفحه اصلی
احساس تنهایی
تنهایی پاسخی پیچیده و عمدتاً ناخوشایند به انزوا یا کمبود همصحبتی است. این پاسخ معمولاً شامل احساس اضطراب از کمبود ارتباط و اشتراک با دیگران است که از گذشته شروع شده و تا به آینده ادامه خواهد داشت. البته این احساس ممکن است زمانی که فرد در اطراف خود افرادی را دارد نیز وجود داشته باشد. تنهایی میتواند حاصل عوامل گوناگونی چون عوامل اجتماعی، ذهنی و احساسی باشد. تنهایی زمانی به وجود می آید که سطح مطلوب روابط اجتماعی فرد با سطح واقعی آنها از نظر تعداد یا کیفیت متفاوت باشد.
تَنهایی با بیکَسی متفاوت است. تنها (lonely) بودن حالتی احساسی است، در حالی که بیکس (alone) بودن یک حالت فیزیکی است.
پژوهشها نشان دادهاند که این احساس میان گروههایی از افراد که ازدواج کردهاند، در رابطه هستند، درون خانواده هستند یا شغل موفقی دارند بسیار شایع است. این مسئله موضوعی است که از روزگار باستان تاکنون بسیار مورد کاوش واقع شدهاست. تنهایی صرفاً حالت جدا بودن از دیگران نیست؛ هرکس که تنهایی را تجربه میکند، لزوماً احساس تنهایی نمیکند. تنهایی را حتی در صورت احاطه شدن توسط افراد دیگر نیز میتوان احساس کرد.
بیشتر افراد در بعضی از نقاط زندگی، تنهایی را تجربه میکنند. به عنوان یک احساس کوتاهمدت، تنهایی میتواند سودمند بوده، انسان را به تقویت روابط تشویق کند. از سوی دیگر تنهایی مزمن بهطور گسترده زیانبار تلقی میشود. با بررسیها و مطالعات فراوان نتیجه گرفته میشود که تنهایی یک فاکتور خطر قابل توجه برای پیامدهای بهداشت روانی و جسمی ضعیف است. تحصیلات آکادمیک تنهایی تا اواخر قرن بیستم پراکنده بود. در قرن بیستویکم، تنهایی بهطور فزایندهای به عنوان یک معضل اجتماعی شناخته شدهاست، بهگونهای که هم سازمانهای غیردولتی و هم دولتمردان سعی در برطرف کردن آن داشتهاند.... بیشتر در ویکی پدیا